Nataliia Chubko

Helaas is Nataliia niet in de gelegenheid om om aanwezig te zijn op de kunstroute.  Nataliia wenst iedereen een goede tentoonstelling en fijne dagen.

Nataliia Chubko en haar dochter Vlada verblijven al weer meer dan een jaar  als vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland.  In haar land maakte ze als kunstenares symbolische schilderijen op glas, dinerborden en schilderdoek, gaf masterclasses en exposeerde internationaal. Totdat de oorlog uitbrak.

Ze is succesvol kunstenares, haar werk wordt gewaardeerd door de kunstenaarskring in Kiev. Haar op glas geschilderde iconen werden geëxposeerd in musea in Oekraïne tot in Amerika en Polen.

Haar verhaal:

Ik ben vele jaren geleden in West Oekraïne geboren. Van kinds af aan hield ik van tekenen. Mijn ouders stuurden me naar een kunstacademie. Na 4 jaar studie adviseerde een leraar de academische regels te vergeten. “Ga tekenen met je hart” vanaf die tijd ben ik met mijn ziel gaan werken.

Wie was ik in Oekraïne? Meer dan 20 jaar nam ik deel aan ik internationale tentoonstellingen. Tenslotte werd ik toegelaten tot een belangrijke grote organisatie in Kiev; Unie van volksambachtslieden van Oekraïne

Mijn werken zijn als mijn kinderen. Ik hou van ze. Tijdens mijn werk duik ik in een andere wereld. Waar vrede, harmonie, liefde en licht is. Mijn heldere vogels, bloemen en natuur zijn gebaseerd op een traditionele schildertechniek. Krachtige symbolen met belangrijke betekenissen. Vogels zijn b.v. een symbool van liefde, bloemen van goede gezondheid en ooievaars staan voor “lang leven.”

Dankbaar dat wij hier in rust mogen wonen, werken en naar school gaan.

Mijn droom is een goede toekomst voor mijn kind.

Kunst