Mensen mens

Nog even en dan gaan de deuren open bij de deelnemers van Kunstroute Renswoude. Wat jullie kunnen verwachten?

Carolien Daatselaar | Fulltime beeldhouwen doe ik nu ongeveer 3 jaar. Het is mijn werk. Ik maak graag beelden in opdracht maar ook vrij werk. Ik merk dat ik nog een beetje op zoek ben naar mijn handtekening. Waar kun je mijn beelden aan herkennen?

Van welk beeld kan gezegd worden, ja, dat is typisch een beeld van Carolien. Al gaande merk ik dat ik het leuk vind om diversiteit in mijn beelden te hebben. Een variatie tussen abstract en realistisch.

Ik wil graag elke keer weer wat anders ontdekken en maken. Ook verschillende steensoorten proberen. Van speksteen en albast, de zachtere stenen naar de hardere stenen zoals serpentijn, galastone en binnenkort ook kalksteen en marmer.

Een thema springt er bij mijn beelden wel uit, de mens. Graag maak ik beelden die een bepaalde emotie of gevoel oproept of waar je de emotie in kan zien. En wie er ook naar het beeld kijkt, de reacties zullen altijd verschillend zijn. De betekenis van beeldende kunst is altijd de betekenis die je er zelf aan geeft. En dit beeld? Zeg t maar…

En mijn handtekening? Ik rasp en beitel lekker door…dan komt de handtekening vanzelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.